A múlt zenéje benned él

Meghatározó magyar zenei fesztiválok maradnak el 2020-ban

A Sziget, a VOLT, a Balaton Sound és a Bánkitó szervezői már a következő évi pótláson dolgoznak, de azért vannak még helyszínek, ahol esélyes, hogy valami összejöjjön.

A szervezőknek nem maradt más választásuk, idén szinte az összes komolyabb magyar zenei fesztivált törlik vagy halasztják. A kormány 2020. április 30-i, 500 fő fölötti rendezvényekre vonatkozó tiltása miatt (amit aztán módosítottak, 500 fő alatti rendezvényekre is érvényes a tiltás) teljesen ellehetetlenült a több ezer vagy tízezer embert megmozgató fesztiválok élete.

A Sziget, a VOLT, a Balaton Sound és a Bánkitó szervezői már a következő évi pótláson dolgoznak, néhány helyen még kivárnak, mások pedig úgy tűnik, megtartják a fesztiváljukat, ha további korlátozások nem születnek már. 

Sziget Fesztivál 2020

A Sziget Fesztivált 2020. augusztus 5-11. között rendezték volna, már hivatalos, hogy elmarad.

A tervezett fellépőkből: A$ap Rocky, Calvin Harris, Dua Lipa, Diplo, FKA twigs, Foster the People, Khalid, Kings of Leon, Lewis Capaldi, Major Lazer, Mark Ronson, Stormzy, The Strokes.

A szervezők egyelőre vizsgálják a lehetőségeket a jegyek rendezése kapcsán, ígérik, emailben tájékoztatnak.

VOLT Fesztivál 2020

A VOLT Fesztivált 2020. július 1-5. között rendezték volna, már biztosan elmarad.

A tervezett fellépőkből: Lenny Kravitz, My Chemical Romance, Bring Me The Horizon, Marshmello, The Offspring, Krúbi, Majka & Curtis, Bagossy Brothers Company, Tankcsapda, AWS.

A szervezők egyelőre vizsgálják a lehetőségeket a jegyek rendezése kapcsán, ígérik, emailben és weboldalon tájékoztatnak.

Balaton Sound 2020

A Balaton Soundot 2020. július 8-12 között rendezték volna, már biztosan elmarad. Ami azért is fájdalmas, mert a fő fellépő Dido duplakoncertet adott volna, amiből az egyik este már megkapta a SOLD OUT jelzőt. Szurkolunk, hogy nekik is sikerüljön megoldást találni. 

Tervezett fellépők: Jazz+Az, Dido, Postmodern Jukebox, Juan Diego Florez.

Jegyek érvényességéről egyelőre nincs infó. 

A tervezett fellépőkből: Paul van Dyk, Dj Snake, Steve Aoki, Lost Frequencies, Banks, Dillon Hart Francis, JPEGMAFIA, Carnage, Pan-Pot, Patrick Topping, Reinier Zonneveld, Jan Blomqvist & Band, Moksi, Mind Against, Rodriguez Jr., SayMyName, Archie Hamilton, Halott Pénz, Majka&Curtis, Wellhello.

A szervezők egyelőre vizsgálják a lehetőségeket a jegyek rendezése kapcsán, ígérik, emailben tájékoztatnak.

Veszprém Fest 2020

A Veszprém Fest szervezői még próbálják menteni, ami menthető, egyelőre a konkrétumokkal adósak, kérdéses, tudnak-e találni új időpontot az eredeti 2020. július 14-18. helyett. 

OZORA Fesztivál 2020

Ők is a halasztás mellett döntöttek, az új időpont: 2021. augusztus 2-8.

Tervezett fellépőkből:

A jegyek esetében ők kevésbé rugalmasak: ugyan a már megváltott jegyek érvényesek a következő évre is, de jegyet nem tudnak visszaváltani, viszont át lehet ruházni másra, így házon belül megoldható, hogy visszakapd az árát. Talán a jövőbeni kockázatot mérséklendő, kitaláltak egy új rendszert, ami a jegyvásárlást kettébontja: ennek során először adsz egy előleget (ami vélhetőleg a jövőbeli hasonló eseteknél sem lesz visszatáríthető), a belépő második felét pedig a belépéskor fizeted meg (így nem a teljes összeget kockáztatod).

Bánkitó Fesztivál 2020

A Bánkitó Fesztivált 2020. július 7-11 között rendezték volna, már biztosan elmarad.

A tervezett fellépőkből: Coucou Chloe, Csaknekedkislány, Elefánt, Erik Sumo Band, Krúbi, Oh Sees, Ricsárdgír, Szabó Benedek és a Galaxisok, Wolf Parade.

A megvásárolt jegyeket visszaváltják, de kérnek mindenkit, hogy inkább 2021-ben használják fel. 

Rockmaraton 2020

A Rockmaraton szervezői is halasztanak, már a pontos dátumot is tudják: 2021. július 5-10., a helyszín marad a dunaújvárosi Szalki-sziget.

A tervezett magyar fellépők közül elvileg mindenki marad, a külföldi zenekaroknál már problémát okozhatnak a lekötött turnék.

A tervezett fellépőkből: Aurora, Cradle Of Filth, Infected Rain, Marky Ramone, Moby Dick, Prosectura, Sepultura, Sodom, The Agonist.

A megvásárolt jegyek érvényesek a következő évben, de akinek szüksége van a pénzre, az visszaválthatja 2020. május 15 – december 15. között bármikor. 

FEZEN fesztivál 2020

A FEZEN szervezői is a halasztás mellett tették le voksukat. Egyelőre 2 dátum biztos: 2021. július 28. és 30.

A tervezett fellépők közül már biztosan maradnak: Amon Amarth, az Anthrax, CRO-MAGS, Danzig, Death Angel.

Ugyanakkor még idén szeptember 11-13. közé is készülnek egy meglepetéssel, a részleteket később hozzák nyilvánosságra. Vagyis a FEZEN egyelőre kint és bent is játszik.

Ha valakinek nem felel meg a műsor- és időpontváltozás, a jegyek visszaváltására lesz mód (még dolgoznak rajta). 

EFOTT 2020

A szervezők szimpatikus módon úgy döntöttek, hogy döntés előtt kikérik a látogatók véleményét is, a kérdőívet itt éred el.

Ha úgy alakul, akkor az eredeti 2020. július 15-20. helyett így alakulna a dátum (kérdőív alapján): 2020. augusztus 26-30.

A tervezett fellépőkből: 30Y, Anna & the Barbies, Bagossy Brothers Company, Blahalouisiana, ByeAlex és a Slepp, Flo Rida, Follow The Flow, Hiperkarma, Irie Maffia, Kiscsillag, KSHMR, Majka & Curtis, Manuel, Margaret Island, Ocho Macho, Pendulum DJ Set, Péterfy Bori & Love Band, The Biebers. 

Művészetek Völgye 2020

Művészetek Völgye reloaded Völgy Hétvégék formájában. Az eredetileg 2020. július 23 - augusztus 1. közötti eseményt őszre halasztják.

Ez azt jelenti, hogy a 10 napos bérlet mind a 4 hétvégére érvényes, az 5 napos bérlet 2 hétvégére jó, 3 napos bérlet 1 hétvégét fedhet le. Jegyeket itt is vissza lehet váltani. Pontos időpont, fellépők, részletek később.

Tervezett kiemelt fellépők: 30Y, Bagossy Brothers Company, Erik Sumo Band, Hiperkarma, Irie Maffia, Ivan and the Parazol, Kiscsillag, Random Trip.

Ördögkatlan Fesztivál 2020

Halasztják 2021-re, de 2020-ban még tervbe van véve egy Ördögkatlan-napok egy hosszú hétvége formájában. 

Tervezett dátum: 2020. október 22-25. 

Jegyeket visszaválthatod, de 2021-re halasztott fesztiválon érvényesek lesznek.

És most következzenek azok a fesztiválok, ahol van még esély arra, hogy megtartsák a programot. 

Ha még nem foglaltál szállást, akkor érdemes megnézni a szallas.hu ajánlatait!

Fishing on Orfű 2020

Úgy tűnik, a nyárvégi időpont segíti a Fishing on Orfű fesztivált. Jegyek.

Dátum: 2020. augusztus 26-29.

Tervezett, kiemelt fellépők: 30Y, Bëlga, Blahalouisiana, Bohemian Betyars, Elefánt, Esti Kornél, HS7 (egyetlen nyári fellépésük), Hiperkarma, Hobo, Kiscsillag, Péterfy Bori & Love Band, Vad Fruttik, VHK. 

Strandfesztivál 2020

Megtartják! 

Dátum: 2020. augusztus 18-22.

Tervezett, kiemelt fellépők: Ellie Goulding, Parov Stelar, SUM 41, Timmy Trumpet, Martin Solveig, Milky Chance, Wilkinson Live, DJ Fresh, Tankcsapda, Halott Pénz

B.my.Lake 2020

Hasonlóan jól jöhet ki a szituból a B.my.Lake, amely underground elektronikus zenei fesztiválként határozza meg magát. Jegyvásárlás.

Dátum: 2020. augusztus 21-24.

Tervezett fellépők: 

Augusztus 21:
Charlotte de Witte, Dax J, I Hate Models, Paula Temple, Boston 168, Sikztah, Shabaam

Augusztus 22:
Adam Beyer, Amelie Lens, Pan-Pot, Julian Jeweil, Andrey Pushkarev, Ramiro Lopez, Jane Fitz, Jay Lumen, Luca Lozano, Mateo & Spirit, Polarize, Jaffa Surfa

Augusztus 23:
Sven Väth, Sasha, Chris Liebing, Sam Paganini, Hot X, Eagles & Butterflies, Shdw & Obscure Shape, Man Power, TERR, Sanfranciscobeat, Gabor Kraft,

Augusztus 24:
Tale of Us, Rødhåd, Recondite, Stephan Bodzin, Mind Against, S.A.M., Archie Hamilton, Enzo Siragusa, Peter Makto, Gregory S, James Cole 

Veszprémi Utcazene Fesztivál 2020

Itt a szervezők Facebook-oldala szerint még él a remény. Viszont minden másról elég szűkszavúan nyilatkoztak. Részletek később. 

Dátum: 2020. augusztus 26-29. 

SZIN 2020

A nyárvégi SZIN is egyike lehet azoknak a zenei fesztiváloknak, amelyek talpon maradnak.

Dátum: 2020. augusztus 26-29.

A négynapos bérlet ára: 25 990 forint. Megvásárolható itt.

A tervezett fellépőkből: 30Y, Ákos, Bagossy Brothers Company, BSW, ByeAlex és a Slepp, DubFX, Follow The Flow, Halott Pénz, Honeybeast, Horváth Tamás, John Newman, Jason Derulo, Kowalsky meg a Vega, Lóci játszik, Magna Cum Laude, Majka és Curtis, Manuel, Margaret Island, Rudimental DJ, Russkaja, The Biebers, Wellhello. 

SZIN 2020 a Retrón

 

  • Kurt Cobain gitárja 6 millió dollárért kelt el

Kurt Cobain gitárja több mint 6 millió dollárért kelt el - ezen játszott az MTV Unpluggedon is. De van egy apró mozzanat, ami teker egyet a történeten.

  • Kanye West Teases Wash Us in the Blood

Az amerikai rapper 2020. június 30-án posztolta a Twitteren Wash Us in the Blood című számának rövid klippjét, amely az elmúlt hetekben készült.

  • Adele lemezborító

Egy észak-londoni idősotthon, a Sydmar Lodge március 12. óta kvázi karanténban vannak, lakói jól ismert lemezborítókat kreálnak újra maguk és mások szórakoztatására.

  • Genesis, az angol rockbanda újra turnéba kezd.

Idén ősszel kizárólag a Brit-szigeteket érintő, 17 állomásos turnéba kezd a Genesis.

  • Queen bélyegsorozat

Az emlékérme után most bélyegsorozat készül a Queenről. 

  • Nyolcvanas évek énekesnői - Samantha Fox, Sabrina Salerno, Sandra Cretu, C. C. Catch, Kim Wilde

Ma a nyolcvanas évek 5 szexi popistennőjéről írok, Európából - tippeljetek, kik lehetnek ők? 

  • Céline Dion magyarországi koncert 2021

Ez lesz Céline Dion első fellépése Magyarországon.

  • Avicii múzeum nyílik

Avicii múzeumot kap Stockholmban, Svédországban, soha nem látott fotókkal és soha nem hallott zenékkel.

  • John Legend

 A 41 éves Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjas énekes hetedik stúdiólemeze június 19-én jelenik meg Bigger Love címmel, amely már előrendelhető. 

  • Brian May szívroham

Brian May-re mostanában rájár a rúd - előbb farizom szakadást szenvedett, most meg egy kisebb infarktusból lábadozik.

Pages